Min oplevelse med Ironman Copenhagen

Kan ikke starte min race report, uden at komme ind på hvordan det var ved at slutte før det startede.. På sidste lange krydspas søndagen før begyndte læggen at stramme op og gøre ondt. Der så jeg en skades fri sæson og Ironman Copenhagen forsvinde i horisonten. men kyndig behandling med massage og akupunktur hos Rikke Købke Larsen samt et par gode råd og et lille boost på fredagens pasta party fra  træner Thomas Rohde blev krisen afværget og jeg var klar til Ironman, afholdt for første gang i København under Ironman brandet.

Søndag morgen kl. 4 ringede vækkeuret, jeg følte mig frisk. Havde noget uvant op til store løb sovet både godt og meget.. Måske det var på grund af at forventningerne var skruet ned oven på ugens læg problemer.. Måske fordi jeg følte mig godt forberedt.. Alle har nok nogle tvivl når de står på tærsklen til deres første IM. men her på race morgen var jeg frisk, fokuseret og klar. Jeg brugte en lille time på at få morgenmad, kaffe, få dragt og pulsbælte på plads, luftet hunden osv. Lidt i 5, gik jeg mod strandparken og start området en kort lille gå tur på 20 min. Det var dejligt afslappende at gå roligt mod strandparken, jo tættere på jeg kom jo flere stødte der til. De fleste i tavshed, man kunne mærke at stemningen var speciel.. Den første rødmen fra morgensolen over øresund en svag vind fra syd og så kom den… Lyden af aktiviteten på strandparken, dæk der blev pumpet, gear der fik sidste justering, venner der hikste på hinanden. Selvom klokken kun var ca. 05.20 var der allerede god aktivitet.  Jeg fandt min cykel, hilste på mine træningskammerater og de gode venner der skulle fungerer som depot for Dennis og mig under cykel og løbeturen. Med omkring 2 timer til min starttid, var der ingen stress. det har jeg lært er så utroligt vigtigt.. God tid er guld værd. Cyklen blev klargjort, toilettet besøgt og der var også lige tid til at (på afstand) at beundre kronprinsens tri cykel. Når nu han skulle være med 🙂
06.30 var der suited op i våddragt og opvarmning på den anden side af strandparken kunne begynde
Præcis kl. 07.00 blev de professionelle skudt afsted med kanon salut, kl.07.05 var det kvinderne og 07.15 var det så age group 35-39 min startgruppe.. Som jeg stod der lidt nervøs i startboksen skulle jeg tisse igen.. prøvede at liste det ud i våddragten uden held. Havde bevist placeret mig næsten bagerst og yderst til venstre, dels fordi svømning ikke er min stærke side, dels fordi jo længere til venstre des bedre linie ud mod første bøje.. Jeg frygter ikke svømningen som mange andre.. jeg er bare ikke den hurtigste. Men det blev alligevel til ny PR på 1.13.20 for distancen.. Det er jeg godt tilfreds med, fik placeret mig godt og holdt mit pace, lidt over træningspace, men hele tiden med styr på vejrtrækningen
Godt oppe af vandet, var der kamp om skiftepladserne i teltet..  Ude af våddragten og i cykelsko, og løse ærmer til cykelturen var jeg klar til de 180 km, næsten.. Der var lige det med det u afklarede tisseri.. Skal altså lære at tisse i den våddragt når jeg svømmer..
Med vinden fra syd, kom der med det samme god fart på cyklen, halvejs inde af Amager strandvej fik jeg lidt tilråb fra Helle, Hedvig og naboer, super fedt. Det var lidt svært at holde puls og fart nede gennem byen. Cyklingen er der min styrke ligger, så der skulle holdes igen. Rie fra træningsholdet blev overhalet tæt ved Nordhavn station, hun fik et god tur med på vejen. Første depot lå allerede ved Klampenborg, her fik jeg fyldt op med flasker og gels, samt blev overhalet af Nick fra træningsholdet. Han var super godt kørende.. En spirrende lyst til at holde tempo med ham blev undertrykt. Der var kun kørt små 22 km, så der var lang vej hjem.. Resten af turen blev kørt i kontrol, men med kæden stram som man siger.. Pulsen lå i snit tre slag over min oprindelige target puls, men det kunne ikke mærkes på benene, så blev i zonen. På trods af en smule regn og modvind på hjemturen fra de to loops gik cyklingen perfekt! Ro på hos mine forplejere, et enkelt toilet stop på Geels bakke(stadig det med at tisse i fart) kom jeg igennem cyklingen på 05.19.20, hvilket var ca. 11 min hurtigere end planlagt.. Det kunne have gået hurtigere hvis ikke så mange havde draftet, og som gjorde det svært at overhale.. Lidt træls at folk i jagten på bedre tider, er med til at ødelægge det for andre der gerne vil køre “rent”
Nu ventede min største frygt!! 42.2 km løb i Københavns gader.. Frygtet både på grund af distancen.. havde indtil da kun løbet den halve distance to gange.. En gang under Øresund Triathlon og en gang under træning..
Det var fedt at se både mine forældre og bror, så tæt på skiftezonen 🙂
Cyklen blev afleveret, desværre med mine sko siddende på mine fødder, kunne ikke få fødderne ud af dem i fart.. Endnu en skifte ting der skal øves..
ellers gik skiftet relativt let.. Brugte bevidst et ekstra minut på at få smurt compeed anti vabel stick på mine fødder(klog beslutning) Skulle tisse igen!! men toiletterne var optaget, så det måtte vente til første depot..
Havde fået trykket lap på uret for tidligt, så tiden og km målingen på løbeturen blev lidt skæv i det.. Mere om det senere..
Med skoene spændt og en ret fuld blære :-/ gik turen ud mod langebro og vendepunktet ved den nye “bølge” i havnen, først skulle knippelsbro og Christiansborg slotsplads rundes, det var guld værd at se Helle og Hedvig under broen, det gav et godt boost at se dem der 🙂
Toilettet blev klaret efter ca. 2.5 km.. Så var jeg klar til små km 40 km.. 40 km der blev nogle af de fysisk og mentalt hårdeste i mit liv!!
Jeg har aldrig været en god løber.. Jeg ved at jeg kan blive god.. det er bare aldrig det der har sagt mig mest.. Allerede efter maks. 5 km kunne jeg mærke en begyndende ømhed i mine forlår.. Hvilket ikke er uvant for mig på længere distancer.. Skal sammen med OOB have kigget på mine løbestil..
Men med 35 km tilbage, er det lidt kristisk allerede at have smerter.. Modet var stadig godt.. regnen var ved at stoppe, ruten var flot og FYLDT med tilskuere.. Det var så fedt at løbe derinde.. Jeg tror nu jeg ved hvordan det føles at løbe ind på national stadion. Det sus det giver at  løbe blandt de tilskuere er ubeskrivelig!!
Efter første runde er modet stadig godt, der er overskud til at hilse på hepperne og give lidt tilbage til mine forplejere. Mit energi indtag kører som det skal, gels ca. hvert 20 minut og kun vand i depoterne. Alle hepperne fra Urban og Balance Club kæmpe TAK til jer!! I var så seje.. Kenneth du er for vild!! Fedt at kunne høre dig brøle 200 meter efter at have passeret dig 🙂
Da jeg runder anden gang på Langelinie omkring de 18 km begynder de første krisetegn at sætte sig.. Ømheden er blevet til smerte, tempoet er gået lidt ned og pludselig er der meget langt hjem.. Det føles som om indlægssålen på højre fod klemmer om fodballen.. Det er hårdt nu!! forsøger at skubbe de negative tanker væk og fokuserer på det der kan give mig styrke.. Se ham der.. han ligner en i superform, men han har ingen armbånd endnu.. Se ham der, han går, det gør du ikke endnu.. HEY der er kronprinsen han ser også ramt ud..
Jeg runder Langebro hvor blandt andre Ulrik og Karen fra Balance club står.. Ulrik spørger..Er du okay?? jeg vinker afværgende.. Han kigger på mig og hvæser det er IRONMAN det SKAL være hårdt!! Der er gået ca. 23 km, det er over halvejs.. hold på nu..
Jeg begynder på mine strategi med at gå i depotet, men kun fra bordkant til bordkant.. ca, 20 meter.. ikke mere!! Jeg VIL løbe det her!!
30 km rundet.. jeg er stadig løbende.. Mine ben siger gå nu bare.. men hovedet siger nej.. trodsen er kommet tilbage.. krisen er ved at være ovre.. Nu er det bare forbandet hårdt.. Ulrik og Karen bliver rundet igen.. 33 km klaret, de får beskeden, krisen klaret, nu gør det kun ondt, men hey det er IRONMAN!! kan se ende på det nu..
Benene nærmest skriger GÅ, men hovedet siger, løb nu bare en km mere.. og så en mere og en mere.. Ser Kronprinsen igen.. DAMN han ser ramt ud.. Han ligner det jeg føler mig.. Det giver vilje og styrke.. Jeg ser flere og flere der går nu.. Også folk med kun et bånd.. Ved ikke hvorfor.. men det giver et boost at se folk der har det værre end mig..
Den sidste time er kørt på vand og cola.. ikke mere gels.. Vil ikke slå maven i stykker..
Kigger på mit ur.. det siger 38.5, skiltet jeg løber forbi i det samme siger 39 km.. fedt er længere end jeg tror.. Det er så fedt.. Hvis bare jeg holder tempo, venter en tid under 11 timer.. Det havde jeg ikke turde drømme om inden..
Løber ned mod national banken og på mod knipplesbro, målstregen kan lugtes nu!! Den er hjemme!! Jeg gjorde det sgu!!500 meter tilbage tempoet bliver sat op.. Der er overskud igen.. Der er tilskuere over alt!!
De sidste 200 meter løbes med armene i vejret og knyttede næver. det der for en uge siden var på væk er nu gennemført og så 35 min hurtigere end min drømmetid. 04.06.35 bliver marathon tiden.
Jeg er overvældet, glad, stolt!! Tuder lidt sammen med min mor.. Kan ikke holde det inde.. Det er så stort det her.. Folk der ikke har prøvet drømmer ikke om hvor hårdt og fedt det er på samme tid..
Det her er en Dream come true og det endelige opgør med den gamle Nicki..
Min første Ironman gennemført i tiden 10.54.43
Jeg har SÅ meget mod på mere!! Til næste år bliver jeg far for anden gang.. Så der er det begrænset til VM i halv-marathon, CPH Marathon og Øresund Triathlon halv ironman
Men har med sikkerhed ikke lavet min sidste Ironman.
Vejen mod nye mål er sat
ANYTHING IS POSSIBLE!!
 
 
 
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s