Trailløb i Roskilde og en tur i bølgen blå

I weekenden blev der afholdt et trailløb i Roskilde. Vikingesporet, der bød på to ruter i og omkring Boserup skov.

De to distancer var 10 km og 21.1 km, jeg havde valgt at prøve kræfter med de 21.1 km dels som test frem mod CPH Marathon, dels for at prøve kræfter med trailløb.

IMG_74068556470504

Vejret var intet mere end fantastisk!! Høj sol, temperatur der sneg sig op over de 20 grader og praktisk talt ingen vind, perfekt vejr til en tur i skoven 🙂

Min plan var at lægge mig på et tempo på omkring 5.20 min pr. km men det skulle vise sig at være alt for optimistisk. Dels på grund af at jeg startede alt for langt bagude i feltet og overhaling var noget nær umuligt, dels fordi at vejrtrækningen ikke gik min vej den dag. Om det er pollen der påvirker min astma, eller om det bare var en dårlig astma dag, ved jeg ikke. Men faktum er at jeg kom rundt i 2.00.57 hvilket giver et snit på 5.43 pr km.

Jeg lærte samtidig at man absolut ikke skal undervurdere trailrunning, det er HÅRDT. Specielt når man løbe på en ukendt rute, på mountainbike spor i skoven og man lige skal lære at finde vej og holde øje med afmærkningen.

IMG_74395080151534

Så selv om ambitionen var til mere, så er jeg godt tilfreds med dagen og tiden. Det var det optimale på dagen og en god test af formen frem mod marathon. Jeg tillader at bilde mig selv ind at 21 km trailløb svarer til en længere distance på flad vej, i hvert fald ud fra energi niveauet. Det var lidt synd at løbet lå samme dag som Powerman, som også står bag vikingesporet. Samt samme dag som BT halvmarathon.. Men måske at skoven heller kan bære flere deltagere i sin nuværende form.

Jeg havde en fantastisk dag og har ikke løbet mit sidste trailløb. Det er fedt og kræver så meget mere af en som løber.

 

Nu nærmer den bedste tid på årets sig, specielt hvis man er åbentvandssvømmer, temperaturen i de danske farvande begynder så småt at nærme sig grænsen hvor man kan hoppe i våddragten og få trænet udendørs.

 

Jeg var i går nede og tjekke temperaturen på Amager strandpark, det kom der  denne her lille video ud af.

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s